"Я особисто тебе поховаю нах". СБУ опублікувала записи погроз членів злочинного угруповання, яке пов'язують з Нацкорпусом

Служба безпеки України опублікувала записи розмов і відео з "учасниками організованого злочинного угруповання", затриманими 5 серпня в Харківській області. На них члени ймовірного ОЗУ в нецензурній формі спілкуються з підприємцями й конкурентами, погрожують "поховати" співрозмовників і "пресують" за несплату "данини".

Пряма мова:

«Учасники злочинного угруповання, яке СБУ вчора викрила на Харківщині, систематично займалися рекетом. Вони обкладали «даниною» місцевих підприємців, постійно погрожували їм фізичною розправою та нищили майно.

Задокументовано, що до угруповання входили особи з-поміж правоохоронців, місцевого криміналітету, а також особи із досвідом ведення бойових дій.»

5 серпня СБУ провела на Харківщині оперативно слідчі дії в рамках провадження, фігурантами якого є члени організації «Національний корпус». Сьогодні їм обирають запобіжний захід. Біля приміщення Шевченківського райсуду в Києві зібралися кількасот членів Нацкорпусу, які протестують проти затримання. Будівлю суду охороняє посилений кордон поліції та Нацгвардії.

нацкорпус кримінал протест сбу

Знак гривні
Знак гривні