Український ковід-сертифікат відповідає європейським вимогам

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що «ковідні сертифікати», які наразі тестуються в «Дії», успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС. Це означає, що уряд став на крок ближче до повноцінного визнання документів та їхньої інтеграції з європейською системою.

сертифікат.jpeg

Такий вигляд має європейський ковід-сертифікат

«Технічна команда, залучена для оцінювання з боку ЄС, високо оцінила термін реалізації, точність і відповідність українських COVID-сертифікатів вимогам у специфікаціях ЄС».

У Мінцифрі уточнюють, що попереду залишився останній крок — політична частина взаємовизнання. У міністерстві очікують погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод про взаємне визнання COVID-сертифікатів найближчим часом.

Розробкою та технічною реалізацією «ковідних сертифікатів» для спрощення закордонних подорожей в «Дії» спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

Точна дата офіційного запуску послуги та її інтеграції з європейською системою поки невідома.

Ремарка ТЕКСТів. Цифровий ковід-сертифікат вже діє в усіх країнах Євросоюзу та ще шести європейських державах. Він підтверджує, що його власник або повністю вакцинувався від коронавірусу, або перехворів і має імунітет, або ж отримав негативний тест. Документ оформлюють уповноважені структури країн, за потреби він може бути виданий у паперовій формі. Наявність сертифікату дає право його власнику подорожувати по ЄС без необхідності тестування чи карантину (в окремих країнах умови можуть змінюватися залежно від епідемічної ситуації). Аналогічний сертифікат можуть запровадити також у Сполучених Штатах Америки.

ковід диджиталізація

Знак гривні
Знак гривні