Зниклий напередодні білоруський опозиціонер знайдений мертвим

Громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник вчора у Києві, знайшли повішеним сьогодні в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання, повідомляє поліція Києва. Мобільний телефон і особисті речі Віталія вилучені з місця події.

шишов.jpg

Директор організації "Білоруський дім в Україні", громадянин Білорусі Віталій Шишов зник вранці 2 серпня. Як заявили в офіційному Telegram-каналі БДУ, чоловік вийшов на пробіжку в один з лісових масивів і не повернувся. Він також перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, зокрема версію вбивства, замасковану під суїцид.

Повна картина подій буде встановлена після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи «Безпечне місто», проведення експертиз і слідчих експериментів.

Поліція Києва звертається до всіх, хто знав Віталія Шишова, з проханням надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози тощо.

Нагадаємо, 27 липня представник ініціативи колишніх білоруських силовиків BYPOL Ігор Макар повідомляв, що Комітет державної безпеки Білорусі приступив до масштабної операції із затримання найвпливовіших прихильників опозиції за кордоном. Вона дістала назву "Трест". За даними активіста, в ній також беруть участь співробітники білоруських посольств і консульств.

білорусь вбивство

Знак гривні
Знак гривні