Apple видалила зі свого магазину застосунок для знайомств антивакцинаторів. А Google – поки що ні

Додаток Unjected, призначений для знайомств противників вакцинації, став недоступним для завантаження на iPhone або iPad. Apple видалила платформу зі свого магазину App Store, пише Business Insider.

antivaxxers.jpg

Мітинг противників вакцинації у США

У Apple заявили, що творці Unjected порушили правила розміщення контенту, що інформує про коронавіруси. Творці Unjected позиціюють сервіс як «спільноту однодумців, що підтримують медичну автономію і свободу слова».

Користувачі соцмережі називали вакцини «експериментальним модифікатором генів мРНК», «біологічною зброєю» і «мікрочипами з нанотехнологіями, використовуваними для підключення людей до мережі 5G». Іншими словами, займалися поширенням дезінформації.

В Unjected розцінили дії Apple як «цензуру» і попросили зареєстрованих користувачів не видаляти програмне забезпечення зі своїх пристроїв. Також творці пригрозили Apple бойкотом і оголосили про намір створити свій сайт. Застосунок Unjected поки все ще є в магазині Google Play. Але, як зазначає Bloomberg, ще 16 липня Google пригрозила Unjected видалення з майданчика через два тижні, якщо творці програми не поліпшать модерацію контенту. Сервіс Unjected запустили дві мешканки Гаваїв у травні 2021 року. Відтоді його завантажили 18 тисяч разів.

Знак гривні
Знак гривні