На невакцинованих українців чекають обмеження

Україна найближчим часом буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян, повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу"), – пише Інтерфакс-Україна.

затриманий.jpg

Затримання "порушника", який переплив Дніпро під час карантину

"Україна буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсувало, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менш ніж 80% вчителів (на даний час щеплена лише половина педагогів від загальної кількості). На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують із населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель", – написав він у Facebook.

За словами Радуцького, в Україні нині достатньо вакцин для імунізації. "Ми в Україні не говоримо про обов'язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники. Ще місяць тому в нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але на позаминулому тижні ми отримали понад 2 млн вакцин, на минулому тижні більш як 2,5 млн. Вакцинація відкрита для всіх охочих", – написав він.

Радуцький додав, що "тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу".

Знак гривні
Знак гривні