Німецька репортерка обмазалася грязюкою – щоб глядачі подумали, що вона допомагає ліквідувати наслідки повені

39-річна журналістка телеканалу RTL Сюзанна Оглен знімала сюжет для програми «Доброго ранку, Німеччино» про наслідки катастрофічної повені у місті Бад-Мюнстерайфель. Глядачі та ведуча в студії стежили за драматичним репортажем з вулиці, заваленої камінням, багном та сміттям, яке принесла повінь. Журналістка, вдягнена у високі гумові чоботи та робочі рукавиці, із лопатою в руках розповідала про завдані стихією руйнування, закликаючи громадян допомогти у їх ліквідації. Втім, хтось із людей, які спостерігали за роботою телевізійників, помітив ще одну показову деталь.

Перед тим, як знімати стендап (прийом, коли тележурналіст працює в кадрі на місці події), Сюзанна Оглен підійшла до калюжі з багном і намазала одяг та обличчя – щоб створити враження, нібито вона теж причетна до розчищення вулиць.

Відеоролик з такою нетривіальною підготовкою до ефіру швидко поширився у соцмережах. Репортерка вибачилася за свої дії. На своє виправдання вона заявила, що справді допомагала розчищати вулиці у попередні дні. І що їй було соромно знімати сюжет у чистому одязі на тлі інших людей, які працювали у цей час.

Утім, ці пояснення не допомогли. RTL прибрав сюжет зі свого сайту і заявив, що дії репортерки однозначно суперечать і журналістським принципам, і стандартам телеканалу. Сюзанну Оглен відсторонили від роботи й невдовзі звільнили – попри те, що вона працювала на каналі з 2008 року.

стандарти телебачення

Знак гривні
Знак гривні