ДП «Антонов» планує виробляти літаки в Канаді

Україна та Канада готують підписання угоди про виробництво літаків Ан-74ТК-200 у Квебеку для міжнародних ринків. Про це повідомило державне підприємство «Антонов» з посиланням на канадську компанію Capital Hill Group, яка налагоджує співпрацю між урядовими установами Канади та бізнесом. З цією метою вже створене спільне підприємство «Антонов-Канада».

an-74tk-200.jpg

Головне завдання СП — просування на міжнародний ринок літаків, розроблених і виготовлених на ДП «Антонов». Насамперед йдеться про літак Ан-74ТК-200, який раніше випускався на Харківському авіазаводі. Ця модель призначена для перевезення 52 пасажирів, вантажів вагою до 10 тонн, а також змішаних пасажирських та вантажних перевезень на міжнародних повітряних маршрутах короткої та середньої дальності. Максимальна злітна маса літака — 36,5 тонни, максимальна висота польоту — 10100 м, крейсерська швидкість — 600–700 км/год, дальність польоту з вантажем 10 тонн — 950 км, при навантаженні 1,8 тонни вона становить 4250 км. Екіпаж складається з двох осіб.

У майбутній моделі літака максимально використовуватимуться новітні перспективні авіаційні технології, такі як «скляна кабіна» та інші. Планується розробити низку модифікацій базової моделі літаків цивільного та спеціального призначення

Остаточне складання моделі буде організовано на виробничих потужностях в Україні та Канаді.

На етапі проєктування модифікацій, який вже триває, акцент зроблено на відповідності проєкту критеріям сертифікації Канадського авіаційного управління, що може значно пришвидшити майбутній процес сертифікації. Успішна сертифікація моделі літака та її виробництво дадуть змогу українській авіаційній галузі вийти з тривалої кризи.

Антонов канада авіація

Знак гривні
Знак гривні