PornHub запустив мінісеріал «музейного порно». Музеї хочуть судитися

Відомий сайт "для дорослих" нещодавно запустив спецпроєкт про оголені, еротичні, сексуальні витвори мистецтва, які можна знайти у різних музеях світу. Принаймні двоє з цих закладів відчули радісне збудження від того, що можна подати на PornHub до суду: Лувр та Уффіці.

Полуничкою (а не родзинкою) колекції PornHub стала серія відео, головною акторкою у яких виступила одна із порнозірок-аматорок зі згаданого сайту. Вона грає ролі жінок з класичних картин – як-от "Оголена Маха" Франциско Гої. Звісно, сайт не міг не додати на відео трохи дії, яку безумовно не варто дивитися на роботі або в присутності дітей. Не будемо обговорювати якість сценарію чи акторську роботу, але кольорова гамма на відео підібрана чітко згідно з художніми оригіналами. Ще один плюс – за вдало підібрану музику.

Крім цього, є окремо зроблений розділ на сайті, на якому ведеться про десятки ретельно відібраних картин з оголеними героями та героїнями від різних музеїв світу. Для кожної з них, крім пояснень, що мав на увазі митець (у тих рідкісних випадках, коли це незрозуміло), вказано також місце розташування картини в музеї. Для деяких навіть є аудіогід.

Водночас прессекретар італійської галереї Уффіці (Флоренція) заявив у коментарі виданню The Daily Beast, що "ніхто не надавав дозволів на діяльність або використання витворів мистецтва з нашої колекції". Картини та похідна творчість на їхній основі, які були розміщені на вебсайті Pornhub з галереї Уффіці, включають "Вакха" Караваджо, "Весну" Боттічеллі та "Анжеліка ховається від Рудж'єро" Джованні Біліверти.

"Pornhub вислухав наших юристів", – додав представник Лувру "The Daily Beast". "Ми очікуємо, що роботи будуть видалені негайно". Зазначені музеї дали зрозуміти, що готові судитися з найбільш відвідуваним американським сайтом. Вчора PornHub прибрав сторінки про шедеври Лувру та Уффіці. Решта – поки що на місці.

"Вакх", Караваджо. Одна із картин, щодо якої розгорівся скандал. Під цим скромним рум'янцем ховається великий бешкетник. Зображення:  Wikimedia commons
"Вакх", Караваджо. Одна із картин, щодо якої розгорівся скандал. Під цим скромним рум'янцем ховається великий бешкетник. Зображення: Wikimedia commons

pornhub порно скандал мистецтво

Знак гривні
Знак гривні