Адміністрації донецької катівні «Ізоляція» оголошено підозри

Двом бойовикам, керівнику та організатору підпільної в’язниці "Ізоляція" заочно оголосили підозри в участі у воєнізованих формуваннях, торгівлі людьми, створенні злочинної організації та порушенні законів і звичаїв війни, а саме жорстокого поводження з цивільним населенням.

За даними УП, йдеться про Василя Євдокімова та Станіслава Слєпньова. Перший у 2014 році обійняв посаду "керівника центру спецоперацій "міністерства державної безпеки ДНР". Разом зі своїм заступником Слєпньовим, колишнім підприємцем, вони за вказівкою кураторів із РФ організували у Донецьку на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів підпільну в’язницю, де вчинялися тяжкі та особливо тяжкі злочини.

В Офісі генпрокурора додають, що керівник в’язниці раніше служив у Французькому іноземному легіоні та брав участь у бойових діях в Сирії. 

Обидва підозрюваних, йдеться в повідомленні, беруть активну участь у незаконному позбавленні волі полонених військовослужбовців ЗСУ та цивільних осіб, які підтримують активну проукраїнську позицію. Вони разом із підлеглими бойовиками жорстоко катують полонених, позбавляють їжі та води, утримують у нелюдських умовах. 

Таким чином, кажуть в ОГПУ, викрито ключовий керівний склад незаконного місця позбавлення волі та основні виконавці злочинів, які там вчинялися.

Наразі заочно про підозри повідомлено 15 особами, які причетні до злочинів в "Ізоляції". 

Встановлено близько 170 постраждалих.

тероризм тортури кримінал донецьк донеччина

Знак гривні
Знак гривні