Виявлені спроби несанкціонованого збору персональних даних учасників Sea Breeze-2021

Інформаційний центр міжнародних навчань Sea Breeze на своїй офіційній сторінці у Twitter попередив, що в українському сегменті Інтернет були помічені фейкові опитувальні анкети, адресовані військовослужбовцям – учасникам навчань. Анкети поширювались зловмисниками з метою збору персональних даних військовослужбовців.

Як зазначили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України, РФ не вдалося зірвати міжнародні навчання в Чорному морі військовою потугою, тому тепер росіяни вирішили активізувати збір персональних даних учасників маневрів, – передає Інформнапалм.

Вочевидь, за поширенням фейкових опитувальників задля збору персональних даних про учасників навчань стоять спецслужби Російської Федерації чи афільовані з ними хакерські групи, які намагаються таким чином дістатись до особистих сторінок військовослужбовців або отримати дані про поштові скриньки для спроб несанкціонованого доступу.

Це досить тривіальний спосіб для збору персональної інформації серед цільової аудиторії, в цьому разі – учасників навчань Sea Breeze-2021.

🚨 Обережно! Збір персональних даних, замаскований під опитування від Sea Breeze 2021! Кремлю не вдалося зірвати...

Posted by Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки on Sunday, July 4, 2021

Sea Breeze 2021

З 28 червня по 10 липня в Чорному морі проходить активна фаза спільних міжнародних військових навчань Sea Breeze. Цього року маневри охопили більше країн, ніж входить у НАТО. І всі ці морські держави підкреслюють свою підтримку Україні перед викликами на морі та агресією Російської Федерації. 

Розвідка: на тлі "Сі Бриз" РФ вивела всі кораблі флоту в Чорне море

росія соцмережі інтернет

Знак гривні
Знак гривні