Приватний будинок у мегаполісі обсаджують «лісом» – тим часом в Києві вирізають те, що є (ФОТО)

Поки у нас дерева випилюють, дехто будує по-сучасному. Рослини сприяють психологічному добробуту мешканців, а також прохолоджують територію.

Тим часом в Україні все навпаки:

30-річний виноград на фасаді колишнього будинку "Квітів України" (!) зрізав новий власник. На першому фото ви бачите виноград, який ви можете тепер побачити тільки на фото. На другому фото ви бачите лозу. На третьому фото ви не бачите лози, бо її зрізали «щоб зберегти»:

30-річний виноград на фасаді Квітів України зрізали. На першому фото ви бачите виноград, який ви можете тепер побачити...

Posted by Дмитро Гурін on Saturday, June 26, 2021

У зв'язку з цим:

Українська бетонна пустеля: як температура влітку залежить від наявності чи відсутності дерев

Forest House ("Лісовий будинок") насправді розташований у мегаполісі – столиці тропічного Таїланду, Бангкоку. Будинок призначено для родини з семи людей, при цьому на ділянці лише 300 квадратних метрів розташовано 120 дерев і загалом рослини 20 різних видів, які мають становити цілу екосистему.

Для цього будинок було сегментовано три об'єми, розташовані за принципом доміно так, щоб між ними було два внутрішні зелені двори, крім того, всі дахи та горизонтальні поверхні, крім необхідних для перебування людей, також засаджено деревами.

Архітектори зробили все, щоб максимізувати природну вентиляцію, а для рослин – кількість сонця. Таким чином, зелень видно з кожного вікна, вона близько до кожного приміщення в будинку.

Рослини добиралися не просто за естетичною привабливістю, а на основі експертизи так, щоб створити мініатюрну екосистему, в якій можуть оселитися, зокрема, місцеві птахи та інші дикі тварини.

Серед дерев є як вічнозелені, які оточують будинок цілий рік, так і квітучі. На даху вирощуються корисні для людей овочі, фрукти та трави.

Компанія зробила цей будинок як взірець для наслідування, в ідеалі таким можна зробити цілий житловий район міста.

Докладніше про облаштування іригації, вентиляції, будинок у цілому – англійською у світовому журналі архітектури та дизайну DeZeen.

краса майбутнє архітектура таїланд екологія природа

Знак гривні
Знак гривні