Як НЕ сіяти паніку в разі війни чи надзвичайної ситуації? Пояснено брошурою

Протистояти паніці, яку регулярно провокує агресор – Російська Федерація – дозволяє обізнаність, як діяти у надзвичайних ситуаціях. Так, 23 червня в Укрінформі презентували брошуру «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України разом з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони, Апаратом Головнокомандувача Збройних сил України та громадськими організаціями розробили практичні поради, які враховують український та іноземний досвід і містять рекомендації з інформаційної безпеки.

Брошура буде розповсюджуватися й онлайн, і у друкованому вигляді. Всі охочі можуть надрукувати примірники та розмістити її на своїх сайтах. Для цього потрібно написати на адресу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Гібридна війна у XXI сторіччі – це не лише про обстріли – артилерійські чи зі стрілкової зброї. Ворог здійснює атаки в інформаційному просторі, намагаючись послабити нашу здатність чинити опір. Саме тому, кожен з нас має знати прості правила: якій інформації довіряти, які джерела слухати, як відрізнити фейк від правди і як не потрапити на гачок дезінформації. Всі ми маємо нести колективну відповідальність за безпеку нашої країни. І коли армія робить все можливе і неможливе на передовій, ми – у тилу – маємо все зробити, щоб голова залишалася ясною, а у разі надзвичайної ситуації кожен з нас мав чіткий алгоритм дій, щоб ефективніше впоратися з кризою та зменшити негативні наслідки», — наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Онлайн-версію брошури можна скачати тут

Оригінальні ілюстрації для брошури створив відомий ілюстратор Олександр Грехов.

агресія безпека росія інформація

Знак гривні
Знак гривні