Укрзалізниця просить Усика не сідати на колії. Раніше вона просила Зіброва не ходити по них (ФОТО, ВІДЕО)

Представники Укрзалізниці поширили фотографію, на якій український боксер Олександр Усик сидить на колії, і попросили більше не порушувати правил, щоб «бути прикладом для своїх шанувальників».

Ніколи такого не було — і знову сталося... "Укрзалізниці вкотре доводиться перейматися через поведінку кумирів багатьох українців… – пише пресслужба.

Раніше Укрзалізниця просила Павла Зіброва не гарцювати на колії

Олександр Усик забув про правила поведінки на об’єктах залізниці та сів на колію заради оригінальної світлини для соцмереж.

«Ніколи такого не було — і знову сталося... Укрзалізниці вкотре доводиться перейматися через поведінку кумирів багатьох українців… Олександре, серед залізничників теж багато Ваших фанів, але правил важливо дотримуватися. Бережіть себе та нерви машиністів», — написали в компанії.

Укрзалізниця закликала боксера більше не порушувати правил й бути прикладом для своїх шанувальників.

«І щиро бажаємо успішної підготовки до бою з Джошуа. Нехай кулаки будуть такими ж міцними, як рейки Укрзалізниці», — додали у компанії.

Зазначимо, що бій Усика з британцем Ентоні Джошуа відбудеться у вересні 2021 року в Лондоні на стадіоні клубу «Тоттенхем». Арена вміщує 62 тисячі глядачів, і з поступовим ослабленням коронавірусних обмежень не виключається, що бій пройде за повної підтримки фанів.

Чому не можна сідати на колії?

Це правило безпеки, адже важко передбачити, коли саме й на якій швидкості їхатиме потяг. Зупинити одразу поїзд як автівку неможливо, бо навіть при екстреному гальмуванні до повної зупинки поїзд за інерцією проїде щонайменше 800–1600 метрів. Крім того, різке гальмування може призвести до аварії та травмування багатьох людей.

На рейки не дозволяють сідати навіть працівникам залізниці — як і на кінці шпал, баластову призму, усередині колії й на міжколію, а також на стелажі покілометрового запасу рейок.

Павло Зібров іде по колії. Кадр із кліпу вище
Павло Зібров іде по колії. Кадр із кліпу вище

спорт бокс усик курйоз шоубіз зібров залізниця соцмережі

Знак гривні
Знак гривні