Проєкт Текстів «Закупівлі» потребує ремонту! Долучайтеся до збору коштів

Проєкт "Закупівлі" (Z.texty.org.ua) потребує ремонту! Це один із найкорисніших інструментів, створених Текстами. Вже понад вісім років він має стабільно високу відвідуваність і навіть показує зростання в останні кілька місяців – до 2 000 відвідувань щоденно.

ЗДІЙСНИТИ ПОЖЕРТВУ

"Закупівлі" – найповніша база даних тендерів із 2008 року. Нею користується як бізнес, так і громадські активісти та журналісти. Люди, яких ми опитали, називали його найпростішим і найзручнішим способом відстежувати хто, що та у кого закуповує.

Ми хочемо оновити цей інструмент до повноцінного робочого стану (зараз він працює з перебоями, інколи користувачі не мають доступу). Також є потреба розширити можливості сервісу – зробити пошук швидшим та зручнішим. Саме “ремонт” функції розширеного пошуку насамперед зазначали користувачі, яких ми опитали.

Проте найбільшим викликом є те, що проєкт потребує постійної уваги з боку команди.

Отже, ми оголошуємо цільовий збір коштів – для підтримки та оновлення ресурсу потрібно зібрати 75 тис. грн. Або по 375 гривень від двох сотень користувачів сервісу.

На що потрібні кошти:

ЗДІЙСНИТИ ПОЖЕРТВУ

Після забезпечення стабільної роботи інструменту і переходу на новий код команда ТЕКСТів зможе думати над подальшим розвитком продукту.

У чому цінність?

Проєкт "Закупівлі" ми створили ще у 2012 році, задовго до заснування сайту Prozorro. З наявного на той час порталу державних закупівель було неможливо просто взяти й скачати дані про всі тендери, їхніх замовників та виконавців. Для цього ми писали спеціальні програми (скрейпери), які імітували роботу живої людини та вишукували всі можливі оголошення про тендери.

З 2016 року, відколи запрацювало Prozorro, ми додаємо нову інформацію про тендери з їхньої бази. Це означає, що у базі "Закупівель" залишились як старі дані зі старого порталу держзакупівель, так і нові тендери з Prozorro. Наскільки нам відомо, такої єдиної бази більше ніде немає.

Здійснити пожертву можна за посиланням: https://bit.ly/2Ro1lWf

закупівлі пожертви редакційне

Знак гривні
Знак гривні