Уже не вперше: «ковідні» гроші підуть на доплати поліції

Як ми повідомляли, Аваков просив додатково майже 2 млрд із фонду Covid – на поліцію. Раніше він уже отримав 2,6 млрд із того-таки фонду.

Кабінет міністрів спрямував Міністерству внутрішніх справ 800 млн грн на доплати силовикам і медикам, які долучені до боротьби проти пандемії COVID-19. Кошти виділили з Фонду боротьби з COVID-19.

Найбільшу суму уряд виділив не медикам, а Національній поліції — 679 млн грн. Ці кошти спрямують на доплати поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення під час карантину.

71 млн грн виділили апарату Міністерства внутрішніх справ на доплати медикам, які працюють у сфері управління МВС і безпосередньо долучені до боротьби проти COVID-19.

Ще майже 31 млн грн виділили військовослужбовцям Державної прикордонної служби, 16 млн грн — Національній гвардії та 1,7 млн грн — прикордонникам. Ці кошти теж спрямують на доплати працівникам, які забезпечують життєдіяльність населення під час карантину.

Раніше Державна аудиторська служба перевірила витрати на суму 4,7 млрд грн із Фонду боротьби з COVID-19. Під час аудиту виявили порушення на 26,5 млн грн у Міністерстві внутрішніх справ.

Громадське

мвс аваков поліція бюджет коронавірус

Знак гривні
Знак гривні