Центр протидії дезінформації – одна людина, й та працює без зарплатні

Єдиною працівницею Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони є його керівниця Поліна Лисенко, яка за кілька місяців роботи ще не отримувала заробітної плати.

З моменту формального заснування Центру протидії дезінформації при РНБО та Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті минуло два місяці – центр при РНБО презентували 6 квітня, при Мінкульті 31 березня.

Проте жоден із них досі не отримав приміщення, фінансування і штату.

Через це обидва не можуть повноцінно розпочати роботу.

За словами Лисенко, з 2 квітня, моменту свого призначення, вона працює без зарплати.

За її розрахунками, приблизний бюджет на оплату праці половини штату, тобто 26 людей, до кінця 2021 року – 11–12 млн грн. Це близько 60 тис. грн у місяць на спеціаліста. Більшість майбутнього штату становитимуть аналітики. Кошти на фінансування, за словами керівниці центру, має знайти Мінфін.

99d197b--1022624.jpg

Голова центру при РНБО Поліна Лисенко, фото УП

Офісом Лисенко наразі є крихітний кабінет на першому поверсі будівлі РНБО та ситуативна кімната в Офісі президента, куди центр має згодом перебратися. 

Бюджет іншого центру, при Мінкульті, мав становити приблизно 10 млн на рік, але коштів Мінфін поки так і не виплатив.

Разом із керівницею Любов’ю Цибульською у центрі при Мінкульті працює ще четверо людей. Зустрічі проводять у міністерстві. "Ми вже можемо говорити, що ми працюємо, проте поки немає державних грошей і можливостей набрати колектив, я б не говорила, що центр остаточно заснований".

Докладно – у статті на Українській правді

уряд дезінформація рнбо

Знак гривні
Знак гривні