Створили застосунок для пошуку пари за схожим гумором. Ось як це робиться в часи соцмереж і алгоритмів

Студентка Стенфордської бізнес-школи у США Від’я Мадхаван розробила мобільну програму для знайомств Schmooze, яка дозволяє знайти партнера зі схожим почуттям гумору.

На відміну від Tinder та інших аналогічних платформ, користувачам пропонують «свайпати» (відкидати або схвалювати) не фотографії, а меми.

Schmooze використовує технологію машинного навчання, – передає Громадське.

Підбір пари відбувається на основі однакового почуття гумору, коли користувачі схвалюють аналогічний контент. 

Також застосунок враховує професію, інтереси й бажання людей. Після виявлення спільностей людям пропонують обмінятися повідомленнями у спеціальному чаті. 

Зараз Schmooze перебуває на стадії бета-тестування. Улітку 2020 року його вперше запропонували випробувати двомстам студентам Стенфорда. Відтоді його завантажили понад 10 тис. американців.

Усі меми відбирає команда розробників — зараз у базі 5 тис. зображень. Щодня у каталог додають приблизно 200 мемів, а жарти, які втратили актуальність (наприклад, присвячені виборам у США) — видаляють.

Як виникла ідея?

Такий задум виник у жінки, коли вона працювала аналітикинею в Індії та планувала вступати в аспірантуру до Каліфорнії. Мадхаван написала десяти колегам у LinkedIn, сподіваючись отримати професійну пораду, чи варто йти саме в той навчальний заклад, про який вона думала.

І от лише один із них відповів. Протягом двох днів Мадхаван обмінялася з ним «приблизно 200 електронними листами, і всі вони були засновані на жартах». Пізніше пара одружилася. Жінка впевнена, що гумор — це найкращий спосіб завести нові дружні та романтичні контакти, і хоче, щоб людям у цьому допоміг її стартап.

суспільство гумор технології стосунки

Знак гривні
Знак гривні