Степанов вважає, що його хочуть звільнити, хто б подумав, через боротьбу за медиків

Цікаво, чи медики чули про таку боротьбу.

Чинний міністр охорони здоров’я Максим Степанов прокоментував подання щодо його відставки з посади. Назвав звільнення «підкилимними іграми», які влаштували «політичні сили з низьким рейтингом».

Про це він сказав у відеозверненні, яке опублікував 17 травня, — передає Громадське телебачення.

Каже, що не писав заяви на звільнення, «бо несе відповідальність перед людьми». Додає, що між ним та колегами раніше виникали суперечки через його погляди на реформу системи охорони здоров’я.

«Поки підкилимні ігри стосувалися мене особисто, я не зважав. Однак події останніх днів змушують мене висловити свою позицію... Заплющувати очі на те, як роками політичними силами з низьким рейтингом знищується медична система і лікарів знову намагаються загнати у стійло, я не буду», — каже Степанов.

Він переконаний, що звільняють його через боротьбу за високі зарплати медиків та проти «паразитування».

«Моя боротьба за високі зарплати й соціальні гарантії медиків йшла супроти їхньої ідеології лікаря-кріпака, який перебуває у повній залежності від медичних бюрократів… Моя формула, в якій за пацієнтами ходить здоров’я, а не гроші, не відповідала їхньому уявленню марнотратства. А мої рішення лікувати українців в Україні — їхній звичці до самозбагачення та паразитування», — переконаний Степанов.

14 травня у Верховну Раду надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Джерела Громадського ТБ із фракції «Слуга народу» повідомили, що Степанова на посаді в разі відставки замінить чинний головний санлікар країни та його заступник Віктор Ляшко.

Ляшко ліворуч, Степанов праворуч: колаж 24 каналу
Ляшко ліворуч, Степанов праворуч: колаж 24 каналу

конфлікт уряд шмигаль слуга народу медицина ляшко степанов

Знак гривні
Знак гривні