Знайти ліки від гепатиту С та В і врятувати життя: презентація інтерактивного інструменту

19 травня відбудеться онлайн-презентація інструменту з моніторингу наявності ліків для хворих на вірусний гепатит С та В.

Інтерактивна мапа дозволить громадянам, які потребують безкоштовного лікування, отримати достовірну інформацію про наявність медичних препаратів в окремому закладі охорони здоров’я і, відповідно, стати на облік та отримати ці препарати.

Інструмент спрямований на підвищення ефективності фармацевтичного менеджменту на рівні окремих лікарень і регіонів. Це дозволить краще піклуватися про здоров’я людей та зберегти більше життів.

У презентації, зокрема, візьмуть участь представники МОЗ України та Центру громадського здоров'я. Серед спікерів – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко та Павло Поламарчук – державний експерт експертної групи з розвитку регіональних систем громадського здоров'я та прогнозування Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності МОЗ України.

Докладніше читайте на сторінці події.

Зареєструватися на Zoom-презентацію можна за посиланням.

Інструмент «Моніторинг наявності препаратів для лікування ВГС і ВГВ для дорослих та дітей» розроблений Texty.org.ua спільно з Центром громадського здоров’я МОЗ України у межах проєкту USAID/UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства охорони здоров’я України.

медицина редакційне відкриті дані

Знак гривні
Знак гривні