Російський музикант Макаревич проїхав Заходом України й побачив «не те, що очікував»

Враховуючи, що РФ генерує тисячі текстів про те, що в Україні повний крах і ми – це "страна-ошибка 404", варто подати й цей погляд. Можливо, саме атмосферою роспропаганди були викликані й "очікування" музиканта, попри його послідовно антиагресорську позицію.

Російський музикант, лідер групи "Машина времени" Андрій Макревич відвідав із гастролями кілька міст на Заході України та поділився прекрасними враженнями від побаченого, а також тепло висловився про місцеву публіку.

Про це пише РБК-Україна:

Макаревич розповів, що побував під час поїздки та виступив із джазовим ансамблем Yo5 у Тернополі, Хмельницькому, Рівному, Чернівцях та Кам'янці-Подільському. Рокер зазначив, залишився приємно здивований чистотою цих міст, красою архітектури та інфраструктурою.

"Я, зізнатися, очікував побачити все-таки деяку глушину – маленькі міста по 200 000 людей. А побачив чудову (і прекрасно відреставровану) архітектуру, стильні ресторани, чистоту. І дуже хороших глядачів", – йдеться в публікації.

Також Макаревич виклав у мережі фото з відвіданих міст. На знімках видно знаменитий Чернівецький університет, старовинну Кам'янець-Подільську фортецю, різні театри, церкви та храми, пам'ятні будівлі, прості вулиці та будинки.

Пост викликав масу інших коментарів у мережі. Макаревичу бажають прекрасної поїздки та подорожі Україною, запрошують відвідати інші міста, кличуть на концерти. Також деякі юзери іронізують у контексті здавалося/виявилося і жартують щодо "картинок" про Україну від деяких пропагандистів.

Інша частина коментаторів сприйняла пост Макаревича негативно, побачивши в ньому нотки імперськості.

Українські гастролі Макаревича з джазовим ансамблем Yo5 почалися чотири дні тому. За цей час музиканти виступили в деяких містах Заходу України, і на них ще чекають концерти в інших обласних центрах на Півночі, Півдні, Сході та Центрі України.

Нагадаємо, з 2014 року Макаревич послідовно виступав проти анексії Криму та російської агресії, за що піддався цькуванню в Росії.

Ездим с "УО 5" по западной Украине - Тернополь, Хмельницкий, Ровно, Черновцы... Я, признаться, ожидал увидеть всё-таки...

Posted by Андрей Макаревич on Sunday, May 9, 2021

росія макаревич музика соцмережі

Знак гривні
Знак гривні