Іспанія на вимогу України затримала підозрюваного в убивствах силовиків на Майдані

Поліція Іспанії затримала підозрюваного у вбивстві двох правоохоронців під час Майдану в Києві у 2014 році. Це зроблено на запит української системи.

«Нацполіція (Іспанії) затримала у Валенсії втікача, який розшукується в Україні за вбивство двох поліцейських під час демонстрації... Події сталися під час заворушень в Києві у 2014 році, коли затриманий, озброєний рушницею і приблизно 60 патронами, відкрив вогонь по офіцерах. Він вдався до крайніх заходів безпеки, щоб не бути виявленим владою, і постійно змінював адресу, провівши останні тижні в хатині, розташованій у віддаленій сільській місцевості», – йдеться у повідомленні іспанської поліції, яке цитує Німецька хвиля.

За даними джерел Цензора, за запитом Державного бюро розслідувань затриманий Дмитро Липовий, харків'янин, який 19 лютого 2014 передав свій мисливський карабін «Сайга» і 60 патронів групі майданівців, що зайняли будівлю консерваторії - Зиновію Парасюку й Івану Бубенчику, які вранці 20 лютого вели вогонь по «Беркуту» і внутрішніх військах.

Через іспанського аташе в Україні стало відомо, що цей утікач може перебувати в провінції Валенсія, можливо, в місті Пусол. Згодом місцеперебування підозрюваного було виявлено, а його самого заарештовано.

іспанія скандал майдан поліція

Знак гривні
Знак гривні