МОЗ знищило персональні дані людей, що реєструвалися на залишкові вакцини

Персональні дані публічних осіб, надані для вакцинації проти COVID-19 залишковими дозами, знищено, повідомила у середу пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ нагадують, що з березня було дозволено щепити залишковими дозами вакцини пріоритетні групи ризику з наступного етапу вакцинації – якщо вакцинувати представників визначених груп із наступного етапу було неможливо, «для популяризації вакцинації рекомендувалося залучати до щеплення публічних та громадських діячів», – передає Радіо Свобода.

«Нові зміни до Дорожньої карти більше не передбачають такої можливості. Тепер для уникнення утилізації залишку вакцини від коронавірусної хвороби до щеплень залишковими дозами можна долучати лише осіб, визначених у першому та другому етапах вакцинації», – зазначили у МОЗ.

Зараз в Україні вакцинують пріоритетні групи з першого, другого і частково третього етапів, а саме медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників ООС, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, освітян, які залучені до проведення ЗНО, співробітників патрульної поліції, ДСНС та прикордонників, а також людей віком від 65 років.

За даними МОЗ, станом на 5 травня в Україні вакциновано понад 759 тисяч людей.

Вакцинація публічної особи для популяризації щеплень

медицина коронавірус пандемія

Знак гривні
Знак гривні