«Кузня на Рибальському» заявляє, що ДБР свідомо зриває виготовлення бойових кораблів для ЗСУ

На підприємстві зазначили, що готовність трьох десантно-штурмових катерів у середньому становить близько 90 %.

«Системні незаконні дії влади щодо заводу «Кузня на Рибальському» ставлять підприємство на межу зупинки, загрожують тисячам працівників втратою робочих місць і підривають обороноздатність країни», – зазначили на підприємстві.

Завод розцінює обшуки, які відбулися 28 квітня, «як ще один доказ свідомого доведення підприємства до банкрутства і зриву виконання його контрактних зобов’язань перед українською армією в умовах російської агресії», – цитує Радіо Свобода.

Обшуки відбувалися в межах справи про будівництво трьох броньованих десантно-штурмових катерів «Кентавр ЛК», «Станіслав» та «Малин».

«Ціна цих катерів, в залежності від комплектації, як мінімум у два з половиною рази нижча вартості закордонних аналогів, які до того ж у 2016 році ніхто Україні не продавав. А тим більше бойові модулі до них, які теж було вирішено виготовляти в Україні, бо в той час західні партнери відмовлялися постачати нашій країні летальне озброєння», – розповіли на заводі.

На підприємстві зазначили, що готовність трьох десантно-штурмових катерів в середньому становить близько 90 відсотків.

«Успішно завершені їхні швартові та ходові випробування і замість того, щоб прийняти катери на озброєння, влада намагається зупинити цей процес, що негативно вплине на боєздатність Військово-морських сил України», – заявили в «Кузні на Рибальському».

28 квітня Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємствах ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та підрозділах ПАТ «АК «Богдан Моторс» у справі про закупівлю Міністерством оборони неякісної військової техніки за завищеними цінами.

закупівлі репресії бізнес заява армія зброя

Знак гривні
Знак гривні