«Путін – злодій»: в Росії на акціях протесту затримали понад 1700 людей (ВІДЕО)

Внутрішні проблеми Путіна можуть бути однією з причин його нинішньої зовнішньої агресії.

На акціях протесту на підтримку ув’язненого російського опозиціонера Алєксєя Навального, що відбувалися 21 квітня у Москві, Санкт-Петербурзі й десятках інших містах Росії, затримали загалом 1770 людей, повідомляє Радіо Свобода.

Акції не були узгоджені з владою.

Найбільше затриманих – у Петербурзі (805). На другому місці – Уфа, там затримали 119 людей. Понад 50 затриманих – у Казані, Барнаулі, Сочі, Воронежі.

У Москві підтвердили затримання 29 учасників протестів – на відміну від акцій протесту в січні та початку лютого, коли затримання були масовими.

Міністерство внутрішніх справ Росії оцінило число учасників акції в Москві у шість тисяч осіб. У штабі Навального заявили про 50–60 тисяч учасників.

На акцію вийшли, зокрема, дружина Навального Юлія, його брат Олег.

Головною вимогою учасників акцій було допустити до опозиціонера, який дотримується голодування в колонії, незалежного лікаря. Звучали також гасла за звільнення Навального і проти президента Росії Владіміра Путіна.

У Петербурзі МВС Росії повідомило про 4,5 тисячі учасників акції. Організатори заявили, що це число занижене. На відміну від Москви, поліція тут діяла жорстко, перекриваючи вулиці та затримуючи людей.

Акції на підтримку Навального пройшли також у низці міст за межами Росії, зокрема, у Празі, Лондоні, Парижі, Римі, Варшаві, інших містах.

Навальний дотримується голодування, вимагаючи допустити до нього лікаря за його вибором. Влада Росії стверджує, що йому надається вся потрібна медична допомога. Серед вимог учасників акцій протесту – як надання Навальному допомоги, так і його звільнення.

Навальний ескалація росія путін протести

Знак гривні
Знак гривні