Генерал Наєв: РФ наразі не створює бойові підрозділи, а демонструє силу проти України

В останні п'ять-шість років біля кордонів України перебували майже 89 тис. військовослужбовців РФ, у найближчі два тижні їхня кількість досягне 110 тис.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савика Шустера" заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, інформує Цензор.

«Десь із 2015–2016 років і по березень навколо України перебували 28 батальйонних тактичних груп. Разом зі збройними силами Російської Федерації на окупованій території Криму і російськими військами на окупованій частині Донецької та Луганської областей це сягало 88 900 людей. На даний час прибули додаткові батальйони тактичної групи, їх 47 станом на зараз, і загальна чисельність сягає 103 200 осіб. Ми ще очікуємо наближення біля 9–10 батальйонних тактичних груп, загальна чисельність буде 110 тис. військовослужбовців збройних сил Російської Федерації», – розповів Наєв.

За його словами, всі ці військовослужбовці РФ стоять біля наших кордонів, але при цьому не формують ударні угруповання.

«Рівень військової загрози навколо українських кордонів зріс. Але наразі критична лінія не перейдена. Чому? Тому що ми на даний час не бачимо створення наступальних угруповань», – пояснив Наєв.

«Мають бути створені ударні угруповання. Тобто війська мають бути вишикувані у бойовий порядок і здійснити заходи приготування до наступу. Зараз таких ознак немає, ударні угруповання не створені, всі підрозділи знаходяться у базових таборах на полігонах і здійснюють заходи виконання заходів бойової підготовки, що військовою мовою називається "демонстрація сили"», – додав він.

Командувач наголосив, що ЗСУ завжди готові до гіршого з можливих варіантів і «відпрацьовують питання зі значно більшою чисельністю особового складу».

наєв ескалація агресія росія

Знак гривні
Знак гривні