Главі МОЗ Степанову подарували у Верховній Раді жалобний букет від імені померлої без щеплення людини

«Поки ви тут виступаєте, на кладовищі в Києві ховають чоловіка, якому відмовили в вакцинації».

степанов111.JPG

Депутат із фракції «Голос» Ольга Стефанишина подарувала міністру охорони здоров'я Максиму Степанову дві гвоздики від імені родичів чоловіка-діабетика, який помер від коронавірусу. І розповіла, як за кілька тижнів до смерті він звернувся до сімейного лікаря з проханням про щеплення. І дістав відповідь: вакцини для вас нема.

Після цього Стефанишина подарувала міністру дві гвоздики зі словами: «Пане Степанов, це вам – похоронні квіти від родичів людини, яка померла в 68 років. Вони просили вам передати, щоб ви знали, що за кожною цифрою стоїть конкретна людина і трагедія».

Степанов не визнав своєї відповідальності за цей трагічний випадок – і натомість заявив про неприпустимість «спекуляції на смертях». «Коли ви наступного разу будете маніпулювати смертями людей, то згадайте, що ви особисто зробили для того, щоб цих смертей не було. Не треба маніпулювати смертями. Ковід – це важка хвороба».

Загалом протягом виступу в сесійній залі та відповідей на питання Степанов принципово відмовлявся визнавати провину за наслідки різкого спалаху захворювань та смертей навесні 2021-го. Навпаки, він заявив, що ріст інфікувань вже зупинено, що кілька областей виходять із червоної зони, що в лікарнях достатньо ліжок із киснем, а Україна ось-ось отримає ще 10 млн доз вакцини. Що ж до проблем, то винуватцями є недофінансована медицина, дії попередників, іноземні країни, які затримали постачання вакцин, нульове фінансування пропаганди вакцинації, ну і народні депутати з опозиційних фракцій, які критикують владу та його особисто.

скандал моз степанов

Знак гривні
Знак гривні