Російські військові кораблі в Азовському морі влаштували серйозну провокацію

П'ять катерів ФСБ Російської Федерації здійснювали узгоджені провокаційні маневри щодо трьох українських малих броньованих артилерійських катерів. Про це на сторінці у Facebook повідомив керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрій Клименко.

катери.JPG

Катери Каспійської флотилії РФ під час переходу в Азовське море

П'ять катерів ФСБ Російської Федерації здійснювали узгоджені провокаційні маневри щодо трьох українських малих броньованих артилерійських катерів.

Про це на сторінці у Facebook повідомив керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрій Клименко.

«Інцидент в Азовському морі між 3-ма МБАКами (типу Гюрза-М) ВМСУ та 5-ма катерами та кораблем Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ вночі з 14 на 15 квітня 2021 року.

Джерела Моніторингової групи BlaskSeaNews повідомляють з Азовського моря: 

Ніч була гарячою. Як мінімум 5 катерів ФСБ здійснювали узгоджені провокаційні маневри щодо наших 3-х МБАКов. Команди подавав корабель берегової охорони РФ N 734. Вранці наші всі повернулися. За словами джерел, вночі у відповідь на погрози корабля РФ нашим морякам довелося попереджати про готовність застосувати зброю. Побалакали...», – пише Клименко.

«Інфа перевірена мною особисто. Інцидент трапився в 25 милях від протоки, наші ескортували комерційні судна.

Нагадаємо, днями Росія посилила військову присутність в Азовському морі, перекинувши туди по Волго-Донському каналі групу кораблів Каспійської флотилії. До неї входять артилерійські та десантні катери, а також судна супроводу. Офіційна легенда – військові навчання разом із кораблями Чорноморського флоту Росії. Фактично ж це один із компонентів посилення військової напруги на кордоні з Україною – як сухопутному, так і морському.

Знак гривні
Знак гривні