Російські агенти поширюють паніку в інтернеті та намагаються вкрасти державні секрети. А СБУ їх ловить

Кіберфахівці Служби безпеки України розкрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ. Зловмисники поширювали через спеціально створені Telegram-канали панічні настрої серед населення, а також загострювали суспільно-політичну ситуацію в країні.

сбу.jpg

Встановлено, що агенти діяли в інтересах так званого 85 Головного центру спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу ЗС РФ.

Співробітники СБУ затримали у Києві одну з ключових зловмисниць. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Заочну підозру за держзраду повідомлено очільнику мережі, який переховується від слідства за кордоном.

Також було заблоковано спробу масштабної кібератаки підконтрольного ФСБ РФ хакерського угруповання Armageddon. Через дії хакерів «куратори» мали намір отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади України.

Загалом з початку року кіберфахівці СБУ локалізували майже 350 потенційних загроз інформаційній безпеці нашої держави. До кримінальної відповідальності притягнуто 35 хакерів і ворожих пропагандистів, 14 зловмисників засуджено.

росія сбу кібербезпека

Знак гривні
Знак гривні