Співвідношення кількості вакцин і нових хворих на Covid-19 в Україні – одне з найгірших у світі

Можна по-різному рахувати, хто є чемпіоном, а хто аутсайдером у боротьбі з коронавірусом. Україна здебільшого – в середняках. Але подивімося на показник "важливості вакцинації зараз" – співвідношення вакцинацій до зареєстрованих випадків у країні. Ця методика дає змогу оцінити, куди прямуємо, можна побачити, чи ми імунізуємо населення швидко, чи вірус бере своє.

Тут у нас все погано. Порівняно і з золотим мільярдом, і з Латинською Америкою. Чи й Африкою – там небагато вакцинацій поки, але й темпи епідемії невисокі, а населення набагато молодше, ніж у нас.

Звісно, найважливіший показник – це кількість вакцинованих, там ми просто внизу світової таблиці. Але за "показником важливості вакцинації зараз" ми аутсайдери. І можемо взагалі опинитися на останньому місці у світі, судячи з планів надходження вакцин у квітні-травні. Кілька десятків тисяч щеплень у Боснії чи країнах Центральної Азії досить швидко виведуть їх вперед у порівнянні з нами.

Якщо нічого не зміниться – матимемо найдовший ковід у світі. На українську ситуацію варто звернути увагу і міжнародним гуманітарним організаціям, і українській владі.

part_1.jpg

Дані: https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

На думку ТЕКСТІВ, така ситуація склалася через тотальний непрофесіоналізм керівника МОЗ Максима Степанова та президента Зеленського. Нагадаємо, що Україна одна з останніх отримує вакцину навіть за ООНівською програмою для бідних і нездалих COVAX.

абзац коронавірус інфографіка вакцинація

Знак гривні
Знак гривні