Мінцифри збирає попередні заявки на під'єднання сіл до оптичного інтернету за державний кошт

Міністерство цифрової трансформації запустило окремий сайт, де зібрана вся інформація про під'єднання сіл, освітніх та культурних установ до оптичного інтернету, – повідомляє сайт ІТС. У бюджеті на 2021-й рік на це заклали 500 млн грн.

оптикасело.webp

На сайті Мінцифри голови територіальних громад, провайдери та громадяни можуть отримати всю довідкову інформацію щодо ініціативи, а також відстежувати хід реалізації проєкту на всіх його етапах — від подання заявки до під'єднання тих чи інших соціальних об’єктів у селах до швидкісного інтернету.

Також на сайті є лінк, за яким голови громад можуть подати попередні заявки по для отримання фінансування в межах державної «Інтернет-субвенції».

Наразі попередні заявки вже оформили 647 громади щодо 4232 сіл та 14389 об’єктів соціальної інфраструктури — шкіл, дитячих садочків, бібліотек, лікарень.

Проєкт Постанови Кабінету Міністрів, якою урегульовується порядок та умови надання субвенції, уже на розгляді в уряді. Одразу після її ухвалення відкриється офіційний збір заявок, що триватиме 10 днів. Про старт Мінцифра сповістить попередньо зареєстровані громади, які подали заявки.

мінцифри диджиталізація інтернет

Знак гривні
Знак гривні