Авторка фейку про «розп'ятого хлопчика»: росіяни не вважають нас людьми, дітей в школі обзивають "хохлами" і "бандерівцями"

Колишня мешканка Слов’янська Галина Пишняк, яка у 2014 році розповіла російським ЗМІ історію про «розіп’ятого на дошці оголошень хлопчика в трусиках», згодом втекла до Росії. І зараз скаржиться на дискримінацію за національною ознакою. Про це Пишняк розповіла в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь".

пишняк.jpg

Галина Пишняк, авторка вигадки про розіп'ятого в Слов'янську хлопчика:

"Якщо там дитина щось зробила – діти посварилися, діти то – вони відразу: вали в свою Україну, тебе тут ніхто не чекав... хохли називали... У мене у старшого і бійка була в школі на цьому тлі", – говорить Пишняк. Жінка, сім'я якої отримала громадянство РФ, каже, що росіяни однаково погано ставляться як до жителів Західної, так і до Східної України. "Неважливо, неважливо яких ти поглядів. Все, Україна – це ворог, і все. Звідки ти – звідти, звідти? Це не цікавить. Все, ти – Україна", – нарікає вона.

Зараз Пишняк живе в Смоленській області. Як і чоловік, колишній "беркутівець", вона працює відеооператором в охоронній фірмі. Пара виховує п'ятьох дітей. На правдивості історії про «хлопчика в трусиках» вона вже не наполягає і коментує її мляво. "Неправда – нехай буде неправда. Я не хочу нічого говорити – ні так, ні спростовувати. Кожен має право на свою думку. Хто бачив, хто там був, той знає».

Знак гривні
Знак гривні