Фоторепортаж: переповнена Covid-лікарня на Львівщині

В Україні продовжує погіршуватися епідеміологічна ситуація на тлі зростання захворювань на COVID-19. Українська медична система вже на межі, а вільних ліжок із киснем у медзакладах стає дедалі менше. Львівщина опинилася з-поміж областей, де одна із найскладніших ситуацій із так званою третьою хвилею інфікування коронавірусною інфекцією.

Про це йдеться в репортажі Радіо Свобода.

У Львові на «ковідне» відділення перетворили приміщення медичного коледжу післядипломної освіти. Тут, у приміщенні цього закладу, який входить до комплексу лікарні швидкої допомоги, пацієнтів розмістили вздовж коридорів, холів, кабінетів та будь-яких інших приміщень:

«Тяжкі часи настали як і для медиків, так і для пацієнтів. Перебіг хвороби став складнішим. І не всі медикаменти діють. Це вже не той ковід, що був рік тому. Був легший перебіг хвороби, легше лікувався. Зараз надходять набагато важчі хворі. Чи то люди розслабилися сильно, чи то штам такий», – каже лікарка.

Лікарі просять за наявності симптомів одразу звертатися до медиків, адже наслідки можуть бути незворотні.

На фото нижче – приміщення Старосамбірської лікарні. А саме психоневрологічне відділення, яке розташоване у Лаврові, за понад 10 км від райцентру. Дістатися туди можна лише вщент розбитою дорогою, яку не ремонтували десяток років.

Більшість пацієнтів – кисневозалежні. Щодня лікарня витрачає понад 1500 л кисню (24 балони).

Це – знову коридор:

коронавірус львівщина пандемія

Знак гривні
Знак гривні