"Псковські десантники", що воювали проти України на Донбасі, перекинуті до окупованого Криму

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) повідомляють, що в окупований Крим Росія перекидає 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію, бійці якої відомі як "псковські десантники".

"104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, що входить до цієї дивізії, дислокується якраз в селищі Черьоха, звідки і відправився потрапив на відео ешелон. З деяких деталей, наприклад, по штабелю круглого лісу біля колій, ми припускаємо, що відео знято саме на станції Черьоха, під час навантаження ешелону.

Крім війни в Чечні, 76-а дивізія відома тим, що зазнала втрат в ході конфлікту на сході України влітку 2014 року. Однак це не дозволяє зробити однозначний висновок, що десантників готують для вторгнення - перекидання однією з найбільш боєздатних російських частин виглядає цілком логічно і в тому випадку, якщо нарощування російського угруповання проводиться для залякування української влади", - цитує УП.

Раніше CIT знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки.

Росія веде активну підготовку до нападу на Україну (ФОТО)

анексія агресія окупація росія крим

Знак гривні
Знак гривні