Як і торік, РПЦ в Україні проводить масові заходи, попри локдаун і пандемію

РПЦ в Україні, яка називає себе УПЦ (МП), провела в низці міст хресну ходу, подекуди в заходах брали участь тисячі людей. Як видно з фото й відео, багато вірян не дотримуються дистанції та не носять масок.

Про це повідомляють УП, сама УПЦ (МП), Суспільне, черкаський Прочерк

У Харкові в центрі міста пройшла хресна хода з молитвами за порятунок від пандемії, організована Харківською єпархією УПЦ (МП), повідомляє Суспільне.

У ході взяли участь 3000 людей, порушень правил карантину поліціянти не побачили — повідомила речниця Нацполіції області Ольга Грабар.

Віряни пройшли від Благовіщенського собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря з молитвою за здоров'я та мир в Україні, розповів настоятель харківського Свято-Петропавлівського храму Валентин Ковальчук. Хода була присвячена святу "Торжества православ'я".

Водночас у Черкасах кілька тисяч вірян УПЦ (МП) пройшли хресною ходою територією Соборного парку, пише місцеве видання "Прочерк". Захід присвячено до неділі Православ'я – першої неділі Великого посту.

Як повідомляє сайт УПЦ (МП), хресна хода пройшла також у Запоріжжі та Херсоні, кількох менших містах, а також у Києві навколо Академічного храму на честь Різдва Божої Матері.

релігія рпц регіони пандемія РПЦвУ коронавірус

Знак гривні
Знак гривні