Розкрито справу про викрадення й катування колишнім міністром нинішнього депутата

Високі стосунки української еліти. Тут пасує епіграф із Подерв'янського: "статечна людина, член суспільства, депутат палати лордів".

Слідчі СБУ розкрили резонансне викрадення у 2012 році топменеджера приватної газовидобувної компанії. Його на три роки незаконно позбавили волі, катували й вимагали 200 млн доларів.

Досудове слідство встановило, що замовив злочин колишній бізнес-партнер потерпілого. Замовник був народним депутатом України кількох скликань та очолював Міністерство транспорту та зв’язку.

Хоча СБУ не називає прізвища, з прозорого опису очевидно (й це підтверджують джерела), що цим замовником злочину був Микола Рудьковський. Втім, принагідно слід нагадати, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Задокументовано, що до здійснення злочину замовник залучив групу виконавців, зокрема представників "кримінального світу".

Потерпілого викрали та незаконно позбавили волі на понад три роки. Чоловіка систематично катували та вимагали виплатити замовнику злочину вигаданий борг у 200 млн доларів США.

nothing-personal-just-business.jpg

"Нічого особистого, просто бізнес"

У межах провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до зазначених злочинів за статтями 127 (катування), 146 (викрадення людини) та 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають обшуки за місцями проживання та офісів фігурантів злочину.

Потерпілим є Олег Семінський – колишній керівник ПрАТ "Нафтогазвидобування". Нині він народний депутат від партії "Слуга народу" у мажоритарному 205 окрузі (Чернігівська область). Семінський був викрадений у 2012 році. Три з половиною роки ні слідство, ні родичі не могли знайти Семінського і вже практично втратили надію на те, що він живий.

За матеріалом Цензора

сбу бізнес рудьковський кримінал газ

Знак гривні
Знак гривні