Укроборонпром в ОАЕ підписав угоди про розширення співпраці на $1 млрд

Підписання угод в ОАЕ. Лютий 2021. Фото: Сайт президента України
Підписання угод в ОАЕ. Лютий 2021. Фото: Сайт президента України

Генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв підписав угоди та договори з Tawazun Economic Council і EDGE Group про розширення військово-технічної співпраці на понад 1 млрд дол. США.

Про це повідомляє Цензор із посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Зазначається, що угода з EDGE про військову та технічну співпрацю дозволить обмінюватися і розвивати провідні технології.

"EDGE робить акцент на спільному розвитку та співпраці. Підписання цієї тристоронньої угоди демонструє наш намір співпрацювати з провідними міжнародними компаніями в галузі оборонної промисловості. Ми у захваті від можливостей, які відкриваються для ОАЕ та України щодо співпраці, обміну та отримання взаємної вигоди від військового та технічного потенціалу двох країн", – сказав генеральний і керівний директор EDGE Фейсал Аль Баннаї.

Як нагадує Український мілітарний портал, у кінці січня президент США Джо Байден призупинив продаж новітніх зразків озброєння Саудівській Аравії та ОАЕ.

Тимчасове замороження призупиняє знакову угоду з продажу Об’єднаним Арабським Еміратам 50 винищувачів F-35.

Новий держсекретар США Ентоні Блінкен підтримав низку угод за часів президенства Трампа про нормалізацію зв’язків між арабськими союзниками та Ізраїлем, які розпочалися угодою з ОАЕ в серпні.

Проте він сказав журналістам, що США переглядають взяті на себе зобов’язання для забезпечення цих пактів.

оае зброя

Знак гривні
Знак гривні