Україна – номер один у світі за рівнем невдоволення протиепідемічними діями влади

77% українців вважають, що уряд погано справляється з проблемами, спричиненими пандемією коронавірусу. Про це свідчать дані міжнародного дослідження Gallup, яке в Україні виконував КМІС та фонд «Демократичні ініціативи». Україна встановила абсолютний рекорд невдоволення – жодна інша із 47 країн світу, де відбулося опитування, не продемонструвала настільки низької оцінки протиепідемічних дій влади.

Окрім України, до найбільш «невдоволених» країн увійшли Боснія та Герцоговина, США, Іспанія, Еквадор та Мексика. А от найбільше схвалюють роботу своєї влади із протистояння Covid-19 громадяни В’єтнаму, Південної Кореї, Індії, Азербайджану, Австралії та Малайзії.

gallup.JPG

З опитування випливає, що загалом задоволені діями своїх урядів країни Азії. А найбільш критичне ставлення у Європі, США та Латинській Америці.

Автори дослідження зазначають, що три попередні хвилі опитувань показали загалом незмінно високий рівень схвалення національних урядів у зв'язку з кризою COVID-19 протягом усього 2020 року. Проте в кінці року початковий приріст довіри до національної влади поступово вичерпався, а тепер схвалення дій урядів у боротьбі з пандемією трохи послаблюється.

епідемія ковід соціологія

Знак гривні
Знак гривні