Телеграм-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» – це російські проєкти, які не мають жодного стосунку до Збройних сил України

Про це офіційно повідомили Збройні сили України.

У 2018 році месенджер Telegram погодився надавати спецслужбам Росії за рішенням суду дані користувачів, які підозрюються у тероризмі. Ці дані містять не лише IP-адреси, а й номери телефонів, доступ до повідомлень у чатах.

П'ять причин видалитися з Telegram просто зараз

Нагадаємо:

СБУ викрила керівників телеграм-каналів, які з Росії впливають на Україну і про які писали Тексти

Спеціальні майданчики у месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про Збройні сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та ЗСУ загалом.

Найвідоміші з таких платформ – Telegram-канали “НачШтабу” та “Черговий ООС”. Це російські проєкти, які не мають стосунку до Збройних сил України.
Для введення в оману користувачів, ці канали представлені як україномовні, проте вони не є українськими.

Теlegram-канал “НачШтабу” позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що “наболіло”. У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника “на вагу золота”.

Низка російських та проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу активно рекламують “НачШтабу” та “Черговий ООС”, що ще раз доводить приналежність та спрямованість цих ресурсів.

Ми нагадуємо, що це ворожі проєкти та закликаємо користувачів месенджерів споживати інформацію відповідально та комунікувати безпечно.

агресія росія безпека армія соцмережі

Знак гривні
Знак гривні