Контррозвідка затримала на Донбасі розвідника бойовиків. Він дає свідчення проти своїх

Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Донеччині розвідника терористичних організацій “ЛДНР” (спецслужба не уточнює, якої конкретно), який надав свідчення причетності РФ до військової агресії на Донбасі.

Про це СБУ повідомила в своєму пресрелізі в четвер, 28 січня, – передає Новинарня.

За даними спецслужби, мешканець регіону у 2016 році приєднався до незаконних збройних формувань, зокрема до розвідпідрозділу бойовиків, який брав участь у бойових діях неподалік Докучаєвська, Авдіївки, Луганська та селища Стила.

“Наразі затриманий співпрацює зі слідством та надає покази щодо діяльності терористичної організації, а також причетності РФ до окупації окремих районів Донецької і Луганської областей”, – кажуть у СБУ.

Він вже повідомив про численні випадки обстрілів бойовиками населених пунктів і позицій українських військових для висвітлення в проросійських ЗМІ, як начебто провокацій з боку ЗС України.

“Також він розповів про свавілля російських кадрових офіцерів стосовно бойовиків із числа місцевого населення”, – наголошують речники з Володимирської, 33.

Наразі фігуранту провадження слідчі СБУ повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Про обставини затримання чоловіка СБУ не повідомила.

сбу сепаратизм тероризм кримінал донеччина

Знак гривні
Знак гривні