Що варто знати про COVID-19. Відповіді, графіки та наукові розвідки – у «коронапедії» від ТЕКСТІВ

Чи правда, що після легкого перебігу може не бути антитіл? Чим нові вакцини відрізняються від традиційних? Які реальні перспективи вакцинації в Україні?

Відповіді на ці і багато інших актуальних запитань ми щодня давали у наших публікаціях протягом року, а тепер зібрали їх для зручності всі разом на сторінці «Що варто знати про COVID-19», що присвячена епідемії та її наслідкам.

Окрім FAQ, у цьому спецпроєкті є ключові новини з теми і добірка інфографіки: не лише про статистику щодо нових випадків та смертності, вакцинації у світі, а й про те, як змінюється наше життя під час епідемії (на скільки менше пасажирів у метро, як падали доходи від кінопрокату та кількість подорожей).

Також ми зібрали докупи всі важливі публікації про перебіг епідемії в Україні та про наукові дослідження з усього світу у цій сфері. Команда ТЕКСТІВ уважно стежить за науковими публікаціями у світових медіа та інших англомовних джерелах і оперативно перекладає українською найважливіші знахідки.

Серед найпопулярніших свіжих публікацій – реконструкція вихідного коду вакцини BioNTech/Pfizer від ковіду та стаття у National Geographic про те, як нам жити далі з SARS-CoV-2, адже цей вірус з нами надовго, кажуть вчені. Так що stay tuned, як кажуть.

Увесь контент цього спецпроєкту, як і інші матеріали, опубліковані на Texty.org.ua, можна використовувати згідно ліцензії Creative Commons із зазначенням авторства, CC BY (переклад ліцензії українською).

P.S. Якщо ви не знайшли у переліку відповіді на своє запитання щодо епідемії нового коронавірусу, напишіть нам у Facebook, Instagram чи Telegram, ми спробуємо відповісти.

Усе найголовніше і найцікавіше про ковід: наукові розвідки, репортажі, досвід інших країн, різноманітні графіки дивіться тут

вакцина вакцинація епідемія covid-19 коронавірус

Знак гривні
Знак гривні