Школи в низці областей можуть знову перевести на дистанційку. Тепер – через погоду

Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам закладів освіти Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей у період ускладнення погодних умов бути готовими організувати освітній процес у дистанційній формі.

27 січня після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з різким погіршенням погодних умов МОН надіслало в ці регіони термінового листа.

У документі наголошується на необхідності бути готовими організувати начальний процес "на дому" та перевести функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях у режим підвищеної готовності.

Окрім того, всім обласним департаментам (управлінням) освіти і науки, закладам вищої освіти, підприємствам, установам та організаціям, що належать до сфери управління МОН, рекомендовано вжити додаткових заходів, щоб не допустити переохолодження учнів чи студентів у період ускладнення погодних умов.

NewspaperSketches_promo.png

Зображення з газети 1888 року

За прогнозом Укргідрометцентру, до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня у деяких областях України очікується суттєве погіршення погодних умов та сильні снігопади.

Так, в Одеській, Миколаївській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30–40 см), посилення швидкості вітру до 15–20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпечності, червоний), а в Кіровоградській області сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20–30 см), налипання мокрого снігу (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Крім того, значний мокрий сніг та налипання мокрого снігу очікується також у Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях (приріст снігового покриву 10–15 см).

На дорогах буде ожеледиця. Рятувальники попереджають, що погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту,  відключення енергопостачання населених пунктів.

За матеріалом УП.

Знак гривні
Знак гривні