Латвія судить свого громадянина, який був диверсантом «ДНР»

Розпочався процес у справі латвійця Івара Келлі, якого судять за участь в бойових діях на стороні «ДНР» у східних регіонах України. Встановлено, що він брав участь у збройному конфлікті на боці сепаратистів і входив до складу розвідувально-диверсійної групи.

Obr124azets-oblozhk124y-2.png

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на портал Delfi.

Згідно з обвинувальним висновком, латвієць воював на Донбасі в період з лютого 2015 по травень 2016 року.

У ході слідства Служба держбезпеки Латвії отримала достатньо доказів, що Келлі брав участь у збройному конфлікті на боці сепаратистів і входив до складу розвідувально-диверсійної групи.

Серед доказів є також відео, де зафіксовано Івара Келлі або дуже схожу на нього людину на параді 9 травня 2015 року в Донецьку.

Судовий процес може істотно затягнутися, оскільки багато свідків, що проходять по цій справі, перебувають за кордоном.

Відносно Івара Келлі не вжито жодних засобів безпеки, однак, якщо суд визнає його винним, йому може загрожувати позбавлення волі до 10 років.

Не перший

Наприкінці минулого року у Чехії заочно засудили свого громадянина за бойові дії проти України на боці російських окупаційних сил.

45-літнього громадянина Чехії, імені якого не називають, засудили до 15 років позбавлення волі, але заочно.

Вирок Крайового суду в місті Усті-над-Лабем на північному заході Чехії набув чинності в грудні. Як вважають, чоловік і досі перебуває на сході України в окупованій частині Донецької області.

У травні 2019 року чеський військовослужбовець Ерік Ешту був визнаний винним у здійсненні спроби терористичного акту за участь у незаконних збройних формуваннях, організованих Росією на тимчасово окупованій території України. Суд засудив його на три роки умовно з відстрочкою на чотири роки та скасував його військове звання.

Засуджений чеський військовий Ерік Ешт: фото з відкритих джерел
Засуджений чеський військовий Ерік Ешт: фото з відкритих джерел

Український мілітарний портал

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

Знак гривні
Знак гривні