За полярним колом планують створити готель у вигляді кола. Й це не випадково

Компанія Snøhetta збирається збудувати готель Svart біля підніжжя (чи пак гирла) однойменного льодовика в Норвегії:

Найцікавіше те, що інженерні рішення дозволять готелю, попри таке місце, виробляти більше енергії, ніж він споживає. Зазначимо, що компанія вже має досвід створення "енергетично позитивних" будівель.

Завдяки формі та матеріалам споживання енергії буде на 85% нижче за середні сучасні готелі (на особу), і при цьому сонячні панелі мають її виробляти достатньо в сезон.

Розрахувавши рух сонця, інженери вирішили, що кільцева структура дасть оптимальний рівень освітлення для максимального виробництва енергії.

При цьому великий винос даху над вікнами дає змогу як збільшити площу сонячних панелей, так і уникнути потреби в кондиціонерах влітку за вищого розташування сонця над горизонтом. Водночас великі вікна дозволяють поглинати енергію за низького положення сонця.

Докладніше англійською в DeZeen

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

краса норвегія майбутнє архітектура екологія природа

Знак гривні
Знак гривні