Україна почне готувати підводних спецпризначенців

Цього року у Водолазній школі Військово-морських сил ЗС України почнуть готувати водолазів-спецпризначенців.

Європейський водолаз-спецпризначенець, фото: europa.eu
Європейський водолаз-спецпризначенець, фото: europa.eu

Про це розповів начальник Водолазної школи ВМС ЗС України Сергій Титаренко у сюжеті телерадіостудії "Бриз" МО України, – передає Український мілітарний портал.

"Це стане наступним етапом підготовки після базового кваліфікаційного рівня «водолаз».

На цьому модулі водолази не будуть виконувати жодних водолазних робіт, окрім спеціальних, і на цьому модулі будуть тільки водолазне спорядження із замкнутою схемою дихання", – розказав Сергій Титаренко.

Легководолазна підготовка українських спецпризначенців, фото: АрміяInform
Легководолазна підготовка українських спецпризначенців, фото: АрміяInform

Для підготовки водолазів-спецпризначенців на майбутньому Навчально-тренувальному комплексі водолазної підготовки військовослужбовців водолазних спеціальностей шифр «НТКВП» передбачено виготовлення штурмової стінки для тренувань підрозділів спеціального призначення.

Також на ньому буде можливість відпрацьовувати абордажні дії тощо.

На початку грудня 2020 року Водолазна школа отримала власну модульну адміністративну будівлю, яка буде використовуватися для проведення теоретичної та практичної водолазної підготовки курсантів школи.

Також у споруді розміщено класи підготовки інструкторсько-викладацького і технічного складу, приміщення для зберігання навчально-методичної та навчально-технічної матеріальної бази, перевдягальні та душові.

У подальшому планується розширити навчально-матеріальну базу Водолазної школи за рахунок міжнародної співпраці з США, яка включає отримання локаторів бічного огляду, ручних сонарів, водолазних барокамер та сучасного антимагнітного водолазного спорядження закритого типу.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

флот армія

Знак гривні
Знак гривні