Міноборони уклало контракт на будівництво трьох АН

Міноборони України уклало контракт із Державним підприємством «Антонов» на будівництво трьох транспортних літаків Ан-178.

Підписання контракту: з кадру вирізано селфі депутата Ігоря Копитіна
Підписання контракту: з кадру вирізано селфі депутата Ігоря Копитіна

Про це повідомив у Facebook народний депутат Ігор Копитін, – передає Український мілітарний портал.

Будівництво нових бортів для потреб Повітряних сил ЗСУ здійснюється під державні гарантії.

Перед цим Міністерство оборони України підготувало проєкт закупівлі трьох військово-транспортних літаків Ан-178 у варіанті Ан-178Т для Повітряних сил ЗСУ.

У перспективі кількість літаків Ан-178 у складі Збройних сил України має бути збільшена.

Зараз ДП «Антонов» здійснює будівництво багатоцільового транспортного літака Ан-178 для Міністерства внутрішніх справ Перу, наразі вже завершено складання планеру.

Літак Ан-178 із серійним номером 006 будується для Міністерства внутрішніх справ Республіки Перу в межах угоди, підписаної 2019 року з ДП «Спецтехноекспорт».

Ан-178 – середній транспортний літак, призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «у навал» або в стандартній тарі й вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т.

Літак може сідати і злітати з будь-яких аеродромів, зокрема з ґрунтовим покриттям, що робить його придатним і для оборони.

За приблизними оцінками фахівців, вартість літака (залежно від модифікації) становитиме від $25 — 40 млн.

Політ літака Ан-178. Фото: ДП «Антонов»
Політ літака Ан-178. Фото: ДП «Антонов»

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

авіація армія

Знак гривні
Знак гривні