За накатаною схемою: Кремль створює в Білорусі партію «проти Лукашенка, але за Росію»

З огляду на явну втрату популярності Лукашенком і на тлі протестів проти нього, починає діяти такий собі план Б. Це дуже подібно до того, як коли замість дискредитованих "регіоналів" Януковича з'явилась ОПЗЖ Медведчука.

фото з сайту The Insider
фото з сайту The Insider

У розпорядженні видання The Insider виявилися документи, які вказують на плани і деякі результати роботи Кремля на білоруському напрямку.

Ці документи отримані з управління президента з міжрегіональних і культурних зв'язків із зарубіжними країнами, яке очолює генерал Служби зовнішньої розвідки РФ Володимир Чернов.

Чернов нещодавно опинився в центрі скандалу після публікацій центру «Досьє», який отримав доступ до його листування й опублікував серію розслідувань про втручання Кремля у внутрішні справи Вірменії, Грузії, Молдови, країн Балтії та інших пострадянських країн.

Як стало відомо завдяки отриманим документам, у Білорусі Кремль залучений не менш активно. Зараз у Москві ведуть енергійну роботу з білоруським «активом» зі створення нової партії з робочою назвою «Право народу», яка буде виступати проти Лукашенка, але за інтеграцію з Росією.

Докладніше (російською)

Документ із нотатками кремлівського куратора
Документ із нотатками кремлівського куратора

Так само в Молдові – куратори Кремля писали тексти проросійських політиків

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт і закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

білорусь агресія пропаганда росія кремль молдова

Знак гривні
Знак гривні