Справу Татарова забрали у НАБУ в більш підконтрольне владі СБУ

Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови ОП Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Національне антикорупційне бюро вважає, що Офіс генерального прокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування НАБУ тим, що забрав у бюро справу заступника глави Офісу Президента Олега Татарова.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що не причетна до рішення про передачу справи, в якій фігурує заступник глави ОП Олег Татаров, в Службу безпеки України.

Але нагадаємо про послідовні дії Офісу Венедіктової з саботажу справи:

НАБУ звинувачує Венедіктову в навмисному зриві справи про корупцію Татарова з ОП на користь забудовника Микитася

Татаров обіймав посаду у системі МВС під керівництвом Віталія Захарченка в уряді Миколи Азарова. Коли в МВС почалася люстрація, то одним із перших звільнили саме Татарова, який курирував кримінальні провадження стосовно Чорновол, Автомайдану та активістів.

У 2016 році був захисником нардепа Вадима Новинського (на той час "Опозиційний блок").

5 серпня президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником глави Офісу Президента. Він відповідає "за правоохоронний напрям".

Про що справа

Із 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія "Укрбуд" Микитася.

Антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників, Татаров міг домовитися про написання позитивної для фірми експертизи.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати пару сот гривень через Спільнокошт і закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

будівництво венедіктова нацгвардія корупція микитась татаров

Знак гривні
Знак гривні