В Україні зменшується щоденна кількість ПЛР-тестів на коронавірус

Ситуація із тестуванням в Україні, і так одна з найпровальніших у світі, починає гіршати. Абсолютна кількість тестів зменшується, починаючи з грудня. Не виключено, що "зменшення" кількості щоденних нових хворих в офіційних даних пов'язано саме з цим.

Нижче на графіку видно, що на початку листопада в робочі дні проводили від 40 до 50 тис. ПЛР-тестів, тоді як за другий тиждень грудня їх було лише від 30 до 40 тис.

Водночас відносні числа виглядають ще гірше. Наразі на кожних 3 тести у нас припадає 1 позитивний, що є одним із найгірших показників у світі. Для порівняння, у Південній Кореї цей показник становить 1 позитивний результат на 30 тестів.

Мусимо дійти висновку, що уряд повністю втратив контроль над перебігом епідемії і вже не може навіть оцінити, наскільки поганою є поточна ситуація.

Міністр Степанов вчора заявляв, що уряд запроваджує новий алгоритм тестування, згідно з яким тестуватимуть усіх контактних й усіх із симптомами ГРВІ, і через це може зрости кількість хворих. Дивно це чути, адже на початку пандемії теж оголошувалися подібні правила.

тестування covid-19 графік дня інфографіка

Знак гривні
Знак гривні