Boston Dynamics тепер належить Hyundai

Південнокорейська компанія Hyundai купила виробника роботів Boston Dynamics за $917 млн.

фото з Українського мілітарного порталу
фото з Українського мілітарного порталу

Про це написала The Korea Economic Daily.

Згідно з попереднім звітом Bloomberg, компанії почали переговори щодо купівлі щонайменше на початку листопада.

За даними Cnet, Boston Dynamics стане в пригоді Hyundai при розробці промислових роботів або роботів, призначених для використання в логістиці.

Компанія Boston Dynamics відома, зокрема, створенням робота-собаки Spot, якого вона почала продавати у середині 2020 року за $75 тис.

Spot — чотириногий робот, візуально схожий на собаку. Він важить близько 30 кг. На одному заряді «залізний пес» може пропрацювати 90 хвилин. Чотириногий робот може підійматися сходами, пасти овець та тягнути рикшу.

У жовтні 2020 року у Чорнобильській зоні відчуження вперше провели випробування цього автономного робота, які здійснювала дослідницька група Брістольського університету спільно з фахівцями Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» (ДСП «ЦППРВ»).

Зокрема, проводились радіометричні та геофізичні роботи на території двох секторів пункту тимчасової локалізації радіоактивних відходів «Рудий ліс» та на територіях пунктів захоронення радіоактивних відходів «Підлісний» і «Буряківка».

На початку цього року апарат також допомагав обстежувати пацієнтів із підозрою на COVID-19 у Бостонській жіночій лікарні Брігама.

Не менш відома розробка — людиноподібний Atlas:

Використано, скорочено та доповнено іншим матеріалом новину Українського мілітарного порталу

Знак гривні
Знак гривні