Після публікації на «Текстах» Соціологічна асоціація України створила комісію, що розгляне маніпуляції колег

Сьогодні, 10 грудня, на засіданні членів правління САУ було розглянуто наше звернення щодо діяльності чотирьох членів цієї організації під час останніх виборчих кампаній в інтересах колишнього регіонала, президента Одеської юридичної академії Сергія Ківалова.

Президент САУ Віль Бакіров призначив комісію з професійної етики, члени якої мають протягом місяця підготувати рішення про санкції стосовно таких осіб:

  1. Яковлев Денис Вікторович (декан факультету психології, політології та соціології НУ «Одеська юридична академія», доктор політичних наук, професор кафедри соціології).
  2. Яценко Микола Анатолійович (кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології факультету психології, політології та соціології НУ «Одеська юридична академія»).
  3. Полюга Василь Андрійович (доцент кафедри соціології Інституту соціальних наук Одеського національного університету ім. Мечникова).
  4. Нікон Наталія Олександрівна (доцент кафедри психології і соціальної роботи Одеського національного політехнічного університету).

Перше засідання комісії заплановано на другу половину грудня.

Нагадаємо, 4 грудня «Тексти» оприлюднили розслідування, в якому ми розповіли про організовану групу з 13 осіб та шістьох організацій, що протягом 2015—2020 років систематично завищували шанси Ківалова. Четверо з цих осіб виявились членами САУ, а Денис Яковлев — навіть членом правління САУ.

Цього тижня ми розпочали збір коштів на підтримку нашої бази на платформі «Спільнокошт». Лише за два дні ми зібрали близько 10% від потрібної суми. Ви також можете допомогти проєкту!

псевдосоціологи САУ ківалов

Знак гривні
Знак гривні